2018

En dat ik gewoon mezelf kan zijn. Dat ik mezelf mag vinden. Mijn valkuilen mag herkennen. Dat ik naar het advies van anderen mag luisteren maar toch mijn eigen hart volg. Dat ik dicht bij mezelf blijf. Want er zijn nog steeds dingen waar ik tegen aan loop. Waar ik mee worstel. Mijn gevoeligheid, mijn snel overprikkeld raken en niet zo goed kunnen dealen met gevoelens van anderen. Van daar uit ook mijn onzekerheid. Mijn onhandigheid op sociaal gebied. Mijn vermoeidheid en het gevoel anders te zijn dan anderen.

Ik zou wat vaker kunnen cocoonen. Even niks. Wat vaker voor mezelf kiezen. Lief zijn voor mezelf. Vroeg mijn nestje in en een dagje niks plannen. Deze week loopt dat nogal in het honderd. Elke dag wel wat en veel dingen die niet lopen zoals het zou moeten. Ga ik vroeg naar bed en val ik een keer na redelijke tijd in slaap, dan doe ik een nachtmerrie en heb weer een gebroken nacht. Ik voel me er dan ook niet beter op. Gelukkig gun ik het mezelf om dan ’s morgens te blijven liggen, dan val ik nog een paar uur in diepe slaap.

De nieuwe relatie is natuurlijk ook van invloed. Een ander ritme. Twee verschillende mensen die elkaar respecteren maar niet altijd begrijpen. Samen werken aan het spreken van elkaars taal. Het valt niet altijd mee maar we kunnen er beiden zoveel van leren. We zijn nu een half jaar onderweg en het gaat met ups en downs maar het zorgt er ook voor dat ik mezelf steeds beter leer kennen. Ook hierin mag ik meer bij mezelf blijven. Twee vrije geesten bij elkaar, ieder op ons eigen unieke wijze. Soms houd ik teveel vast aan verwachtingen of hoe het zou moeten zijn. Ik laat dat steeds meer los en doe mijn eigen ding. Wij doen ons eigen ding.

Als afsluiter wens ik jullie een geweldig 2018. Een jaar waarin je zoektocht duidelijkheid mag geven. In gezondheid, wijsheid en vooral ook rust.

TIP: Inspirerend Leven – Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *