WATERLOOPBOS

De geschiedenis van het Waterloopbos (klik)

Het stond al een poosje op mijn lijst, het Waterloopbos. Gister was het zo ver en wat ben ik onder de indruk. De waterwerken, beekjes, watervalletjes, heuveltjes, bruggetjes. Voeding voor je ziel. De wind, fluitende vogeltjes. 3.5 km gewandeld en van elk moment genoten. Wat is dit mooi!!

Er zijn verschillende wandelroutes. Ik koos voor de Wittepaaltjesroute van 3.5 km. Er staat op de site netjes aangegeven dat dit alleen te doen is op goede laarzen of wandelschoenen vanwege de onverharde paden en dat is niet voor niets. Het zou ongeveer een uur duren maar natuurlijk was ik langer onderweg aangezien ik alles helemaal in me opgenomen heb. Veel foto’s gemaakt. Het was in het bos zelf niet echt druk en het grootste gedeelte waande ik me dan ook helemaal alleen. In mijn eigen sprookje.

Ik begon met een regenbuitje en kwam terug in volle zon. In het bos zelf, heb ik er weinig van gemerkt. Als je na je wandeling toe bent aan een kopje koffie of een glaasje limonade, of zoals ik heel nodig naar de wc moet van al dat kabbelende water, kun je terecht bij het Info centrum van Natuurmonumenten. Ik was er nu op zaterdag, op zondag schijnt het er een stuk drukker te zijn. Maar als je nog een mooi plekje zoekt om te wandelen, is dit zeker een aanrader!!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *