EN TOEN WAS ER ALIEXPRESS


Al vaker had ik van AliExpress gehoord, maar normaal gesproken ben ik niet zo van het bestellen/betalen van dingen in het buitenland. Tot een kennis me zei dat het spotgoedkoop is en het echt geen kwaad kan om iets te bestellen. Ook het betalen zou helemaal veilig zijn. Het enige nadeel is dat er een levertijd van 21-36 dagen is bij de meeste leveranciers aangezien alles uit China moet komen. En dat je je bestelling (als je veel kleine dingen besteld) onder de 20 euro moet houden, belasting technisch gezien.

Even kijken kan geen kwaad dacht ik. Maar ja, als je eenmaal kijkt, dan wil je natuurlijk ook wat bestellen. Dus ben ik overstag gegaan. De eerste bestelling die ik deed, was de gele a5 planner. Een stuk goedkoper dan wanneer ik zoiets in Nederland zou bestellen en onder de 20 euro. De tweede bestelling was de rest van de artikelen. Ook onder de 20 euro. Als je iets boven de 20 euro wilt bestellen, heb je kans dat je invoerbelasting moet betalen. En dat risico wil ik niet lopen.

De eerste bestelling werd vandaag door de brievenbus gegooid! De washi tape vetplantjes. Super leuk, goede kwaliteit en ook nog eens na 10 dagen binnen. Toch netjes. Het verschilt dus echt per leverancier. De planner is eerder besteld, maar moet misschien via de pakketpost komen. Je kunt je bestelling helemaal volgen via een tracking site, alhoewel ik er sterk aan twijfel of dat helemaal klopt aangezien over deze tape niets aangegeven was na de security check bij aankomst in NL.

De betalingen heb ik via IDEAL gedaan en ging erg makkelijk. Ik ben erg benieuwd wanneer de rest geleverd wordt. Er wordt duidelijk aangegeven hoe lang het ongeveer kan duren maar ik betrap me er op dat ik elke keer weer op de tracking site kijk. Maar ja, eenmaal besteld, zit je er toch op te wachten.

HEB JIJ AL EENS IETS BIJ ALIEXPRESS BESTELD EN BEN JE TEVREDEN?

Bewaren

3 reacties

  1. Jup! In het verleden meerdere malen een telefoonhoesje besteld. Washi tape ed toen via etsy! Daar zijn de prijzen voor chinese tape ed ook minder hoog dan in Nederland, maar ik denk niet zo goedkoop als aliexpress?
    Je gele planner is erug tof! Een zonnig kleurtje! Ga je daar je agenda in doen? Of doe je het dubbelop met je Moleskine? Ben benieuwd! Misschien een x plaatsen wat je waarin doet (leuk voor inspiratie voor bezoekers?!)?

    1. Ik heb mijn planner nu als agenda, mijn Leuchtturm als Bullet Journal en mijn Traveler’s Notebook als creatief dagboek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *