TRAVELER’S NOTEBOOK

Hij staat al een paar jaar op mijn wishlist, een Traveler’s Notebook. Het liefst de donker bruine van Buiten de Lijntjes. Maar ja, is zoiets echt iets voor mij en tjonge, wat een geld. Vijftig euro voor een notebook. Van echt leer, dat wel. Voor het leven zegt men. Ik heb het plan losgelaten en ben toen met een planner begonnen. Maar hoe dan ook, in mijn achterhoofd bleef een stemmetje praten. Maar dat geld…

Totdat Koffiezuster mij een linkje doorstuurde over de Fauxdori. Wat dus eigenlijk ook gewoon een Traveler’s Notebook blijkt te zijn, alleen dan zelfgemaakt. Zo leuk om te zien en de perfecte manier om uit te proberen of het echt iets voor me is. De meeste boekjes zijn 22×12 cm. Dat is het formaat van de TN. Ik vond het in mijn geval, om het te proberen, handiger om A4 papier dubbel te vouwen (A5 formaat dus). Toen ik nadacht over de omslag, dacht ik aan mijn oude Brepols planner die aan de binnenkant al iets beschadigd is. Ik heb de omslag er uit gesneden en op maat geknipt. Werkt perfect. Gaatjes er in gemaakt (spijker er doorheen geslagen) en toen geknutseld met elastiek. En het is gelukt.

Er zitten nu drie zelfgemaakte boekjes in. Het eerste gebruik ik als creatief dagboek/Art Journal. Boekje twee als agenda en ik denk dat ik boekje drie als To Do lijst ga maken. Een beetje een combi van van alles dus. En dan maar kijken wat ik het meest ga gebruiken. Daarnaast heb ik natuurlijk mijn Leuchtturm nog waar ik al van alles in noteer. Maar dit is allemaal wat meer zelf vormgeven. Ik kan makkelijk verschillende papiertjes gebruiken en van alles toevoegen. Binnenkort ben ik jarig en ik kan natuurlijk geld vragen…

HEB JIJ IETS OP JE WISHLIST WAARVAN JE NOG NIET ZEKER BENT OF HET DE INVESTERING WAARD IS?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. O wat goed dat je er nu een zelf hebt gemaakt. Very Smart!!!
    Op mijn verlanglijstje stond lange tijde de Mini Happy Planner van Mambi. Lang getwijfeld maar laatst overstag gegaan en samen met bups stempels en wat andere accessoires toch besteld. Ook al zijn de stempels en accessoires via Aliespress en Ebay, toch allemaal samen toch wel even een uitgave.
    Vandaag begonnen met plannen en moet zeggen dat ik helemaal geen spijt heb!

  2. Heel erg leuk en het is echt mooi geworden je zelfgemaakte! Nu begint het bij mij toch ook wel te kriebelen hoor..lekker knippen en plakken..maar in welke vorm is dan wel de vraag. En die veelheid een mogelijkheden met gewoon blank papier das toch wel erg leuk..
    Ik blijf een twijfelaar, maar kom er uiteindelijk wel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *