LEUCHTTURM/MOLESKINE

Vorig jaar zag ik ze bij de Inktpot in Zwolle, Leuchtturm1917 notitieboeken. In allerlei kleuren. Op dat moment was ik nog niet bezig met mijn Bullet Journal. Maar ik hield het wel in mijn achterhoofd aangezien ze gewoon tè tof waren.

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Ik vond dat ik mezelf mocht trakteren op een Leuchtturm1917. Omdat ik er toch wel achter kwam dat een Moleskine ook leuk is, maar ik voor de dingen die ik zou willen, pagina’s tekort kom. Een notitieboekje van de Hema zal ook voldoen maar soms mag je gewoon iets goeds kopen. Iets speciaals. Waar je dan ook heel erg blij van wordt.

Op Pinterest zag ik dat de ‘dotted’ variant populair is. In plaats van lijntjes of ruitjes, staan er stipjes op de pagina’s. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het jammer vind, dat ook dit papier meer creme van kleur is. De dots zijn nog best donker waardoor je ze blijft zien, maar echt storend is het niet. Ik heb meer dan genoeg aan 249 pagina’s. Achterin zit (net als in de Moleskine) een envelop. Er zitten twee bladwijzers in, wat ik dan wel weer handiger vind dan de ene in de Moleskine.

Inmiddels is mijn agenda gedeelte ingevuld van maart tot en met december. Ik ben nu nog maar op de helft van het boek. Ik heb een lijst voor het bijhouden van de vaste lasten en de boodschappen en er zullen er nog veel meer gaan volgen. De Moleskine zal ik blijven gebruiken om alles in te noteren wat ik eet en drink (dit in verband met mijn PDS). De to do list blijft daar in en nog wat uitprobeersels. Wat ik ook een duidelijk pluspunt vind, ik word gewoon meteen vrolijk van het felle oranje!!

HEB JIJ 15 EURO OVER VOOR EEN NOTITIEBOEK ALS BULLET JOURNAL, OF KOOP JE LIEVER EEN GOEDKOPE?

2 reacties

  1. Wat een leukerd!! Herken het wel van het crème. Ik ben blij dat m’n sketchbook gewoon wit is. En toen ik gisteren bij de Hema keek naar de notitieboekjes viel het mij toch tegen. Dun papier, merendeel notitieboekjes met lijntjes en maar 1 met blanco pagina’s. En die ene waren de pagina’s dan ook weer veelste dun van.. Dan kwam ik uit op een veel groter formaat sketchbook voor kids (met ringband en kinderachtige voorkant) of scrapbook wat dan meer in de vorm van een fotoalbum is..
    Nee, dan heb ik er toch wel het geld voorover om weer een Moleskin Sketchbook oid te halen! Gelukkig heb ik m’n huidige voorlopig nog niet vol. Het is een heerlijk tijdverdrijf het tekenen!

    1. Inmiddels heb ik echt stapels notitieboekjes van Hema liggen. Allemaal maar gedeeltelijk gebruikt. Ook een dure hobby. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *