HANDLETTERING

Als je eenmaal aan een Bullet Journal begint, ontdek je zoveel mooie dingen. Niet alleen de indeling van je Journal maar ook de mooie materialen die je kunt gebruiken. De layout kun je helemaal aanpassen naar eigen wensen. En als je een beetje handig bent in schrijven en tekenen, kan ik je aanraden om  naar Pinterest te gaan en te zoeken op handlettering. Het is meer letters tekenen dan schrijven en erg leuk om te doen.

Voor de creatievelingen onder ons, ik heb een aardige verzameling materiaal. Het begon met de fineliners en stiften van de Hema, maar de kwaliteit is toch wat minder als je ze vaak gebruikt. De stiften gebruik ik wel nog steeds. Fineliners heb ik nu van Stabilo (point88 0.4mm), een set van 25 kleuren in een roletui. Verkrijgbaar bij de boekhandel, ik kocht ‘m bij Bruna. Bij Busch en van der Worp kocht ik een Micron02 (0.3mm), een Micron01 (0.25mm) en een brushpen (SB) van Faber-Castell. De brushpen moet ik nog even mee oefenen. Van de Action heb ik de Edding89 office fineliner en drie sets Twinmarkers in blauw-, roze- en groentinten. De markers drukken wel een beetje door het dunne papier van de Moleskine, maar het is niet heel erg storend. Bij een boekhandel hier in de stad, kocht ik Faber-Castell brushpennen (B) in de kleuren groen, geel, roze, blauw, lichtroze en paars. Deze zijn super voor handlettering. Verder heb ik nog wat kleuren verfpennen van Posca liggen en een witte van Sharpie. Deze verfpennen gebruik ik voornamelijk in mijn Art Journal.

Je kunt je hobby natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, de pennen en dergelijken van Hema en Action werken ook. Maar mijn mening is, als je ergens echt vaak mee bezig bent, dan mag je jezelf ook trakteren op goed materiaal. Want helaas is goedkoop meestal duurkoop. En dan kun je het beter in één keer goed doen.

BEN JIJ OOK EEN BULLET JOURNALLER EN HEB JE TIPS VOOR ME? IK HOOR ZE GRAAG!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 reactie

  1. Je maakt er prachtige kunstwerken mee! Heerlijk! Ik maak tekeningetjes in mn Moleskine en voel nog niet wat voor Bullet Journal..dan ben ik meer van het uitprinten, knippen en plakken in mijn carpe diem planner of filofax. Maar das een kwestie van smaak.. Ben benieuwd naar al je leuke creatieve uitspattingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *