BULLET JOURNAL

Het begon ooit met een simpel notitieboekje. Verhalen en gedichtjes schrijven. Een dagboek bijhouden. Mijn hoofd leeg maken door van me af te schrijven. Ik werd er blij van. Door de jaren heen, heb ik heel wat boekjes en agenda’s verzameld. Twee jaar geleden kocht ik een Moleskine met ruitjes maat L, voor mijn to do list. Toen ik vorig jaar een Art Journal kocht, vergat ik de Moleskine en was ik vooral creatief met ecoline, verfpennen en knippen en plakken.

Een Art Journal is leuk, maar ik wilde er iets anders bij. Bij de Hema kwam ik een simpel notebook met lijntjes tegen, waar zelfs een elastiek aan zit voor een pen. Dat gebruik ik nu om mijn gedachten op papier te zetten. Maar dan was ik er nog niet helemaal. Pinterest staat vol met geweldige Bullet Journal plaatjes en toen wist ik het. Ik bestelde een Moleskine, weer een maat L met ruitjes en daar ben ik nu lekker mee bezig. Mijn Bullet Journal begint vorm te krijgen en wat ik in mijn hoofd heb, verschijnt ook op papier. Jaaroverzicht, to do list, films, boeken.

Bij de Action hebben ze geweldige Twinmarkers in allerlei kleuren, ik heb nu de doosjes met roze, groen en blauwtinten. Helaas is de geel/oranje versie overal uitverkocht. Er hingen ook fineliners van 0.3 mm. Zwart, rood en blauw. Intussen heb ik daar twee pakjes van. Bij Busch en van der Worp in Zwolle (waarom wist ik niet eerder van hun bestaan?!) kocht ik een Micron 0.2mm, Micron 0.1mm en een Faber-Castell Soft Brush. De gekleurde fineliners van de Hema doen ook prima werk.

En zo ben ik heerlijk bezig. Ik kan mijn creativiteit er in kwijt en kan zo ook van alles en nog wat bijhouden wat mij gefocust houdt in deze drukke tijd. De momentjes voor mezelf waarop ik even de boel kan overzien, zijn erg belangrijk.

HEB JIJ OOK EEN ART JOURNAL EN/OF BULLET JOURNAL? WELKE MATERIALEN ZIJN JOUW FAVORIET?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 reacties

  1. Lovely!! Ik ben nog aan het kijken wat blijvertjes zijn. Sowieso de Moleskine sketchbook die ik kocht natuurlijk & ik denk dat de carpe diem planner dan meer voor de art journaling/knip en plakwerk wordt. Jammer genoeg drukt alles in mijn Hema agenda door en heb ik enkel af en toe een tapeje, maar verder ‘saaie’ afspraken staan. Wat ik daarmee precies ga doen weet ik nog niet. Misschien houd ik het wel zo, en word er thuis in mn carpe diem planner op een dagboekmanier ‘gepland’…
    Het is in ieder geval fijn om in mijn hoofd ruimte te creëren voor de creatieve hobby’s & het voelt goed om er weer mee bezig te zijn. Als er veel gebeurt is het fijn om mij even terug te trekken. Woorden komen er dan niet altijd uit, maar wel bij elkaar gezochte plaatjes, quotes of gewoon een tekening. Blij het weer opgepakt te hebben!

    1. Zo fijn!! Ik heb alweer een notebook op mijn wishlist staan, een slag groter en dotted. Lijkt me nog mooier om in te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *