URBAN JUNGLE

Nadat ik afgelopen zaterdag even naar het tuincentrum ging, stond de teller van de kamerplanten op 42. Het ging vanzelf. Ineens waren daar twee kleine hangplantjes (Erwtenplant en Chinees lantaarntje), een Sanseveria (lekker retro), een Maranta ‘Kerchoveana’ en dus de Philodendron Monstera die ze ook wel gatenplant noemen.

Tijdens het zoeken naar naam en afbeeldingen voor dit blogje, kom ik er achter dat ik allemaal luchtzuiverende planten heb staan. Het begon ooit met een paar stekjes van het Grasplantje, ook wel de Studentenplant genoemd, dat ik van Mam kreeg. Zeker weten dat dat plantje wèl zou overleven bij mij. En dat deed het. En zo ontstond de liefde voor ‘makkelijke’ planten. Ze gingen als een speer en ook het stekken lukte. Ik maakte mensen blij met een ‘geluksplantje’ en de collectie begon uit te breiden. Er kwamen cactussen en andere vetplantjes bij. Ik kreeg een Bananenplantje van een kennis en ook die heeft ondertussen een stekje. De Aloë Vera die ik kocht bij de Ikea, knalde ook de pot uit en ook daar heb ik al een paar stekken van weggegeven. Ik won bij een actie een stekje van de Pilea (Pannenkoekplant) waar ik super blij mee was. Het is nog even afwachten of het me lukt er een gezonde plant van te maken, het blijft spannend. Ook van de Pilea zijn weer verschillende soorten want het plantje dat ik bij Ikea kocht, lijkt toch andere blaadjes te hebben. Vorig jaar kreeg ik een stekje van school van de Begonia en ook dat is uitgegroeid tot plant en staat te pronken op de schouw.

Grootste favoriet zijn toch wel de hangplanten. De Rainbow Hill met zijn groen/paarse blaadjes, groeit snel en stekken is heel makkelijk. Nog een mooie plant is de Scindapsus pictus. Moeilijke naam maar een mooi groen plantje met witte spikkels op de bladeren. En zo heb ik nog wat vetplantjes waarvan ik de naam niet ken. Ikea is in elk geval een goed adres voor mooie, sterke plantjes.

Instant Happiness is het voor mij, verschillende kleuren groen, zuurstof. Ik word er vrolijk van, nog elke keer als ik binnen kom.

HEB JIJ VEEL PLANTEN IN HUIS, GROENE VINGERS, EN WAT IS JOUW FAVORIET?

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Nice! Een oase van groen en zuurstof..klinkt goed!! Ik ben blij met onze groene planten, hoewel ik maar niet snap of ze vd warmte of water bruine puntjes krijgen hah..t zijn goudpalmen en een kentiapalm. Heb ook een vetplantje staan, geen idee hoe ie heet maar doet t super! T leukste vind ik tochwel de tulpen en bloembollen nu. Geef mij maar kleur!

    1. Jaaaaa zo fijn!! Jouw groene planten zijn ook heel erg mooi. Bruine bladeren kunnen aangeven dat de lucht niet zuiver is. Maar weet niet of dat voor jouw planten geldt. Hopen dat ze het goed blijven doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *