Alaskan Bush People 2.0

Het was een geweldig avontuur. Wat een heerlijk plekje. Even helemaal back to basic. Het mooiste plekje, aan de rand van de camping. Aan een weiland en zo goed als in het bos. Een haardvuur, een picknicktafel en een bankje. Een knusse boomhut met alles wat we nodig hadden. Koken op een elektrische kookplaat, water halen in de jerrycan en een stukkie lopen voor de wc.

Vrijdag lekker rustig opgestart. Spullen uitgepakt en de boel een klein beetje ‘eigen’ gemaakt. Kleed op het bankje en de haard aan. Ik wilde al gauw niet meer weg. We maakten broodjes met knakworst en we zaten vooral te genieten. Met mijn nachtblindheid was het een heel avontuur om in het pikkedonker naar de wc te gaan. Maar het is allemaal gelukt. Heerlijk rozig van het vuurtje in bed gedoken en lekker geslapen. Je hoort er echt helemaal niks.

Zaterdagochtend meteen het vuur aan. Om tien uur kwam onze logée. Haar ouders deden een bakkie bij ons en genoten, net als wij, van het haardvuurtje. De meiden hebben ’s middags gezwommen en ik zat met mijn haakwerk bij de haard en ruimde ondertussen wat op. We werden getrakteerd op patat en een toetje. Na het eten lekker uitbuiken en om negen uur was het tijd voor het kampvuur waar de meiden samen naartoe gingen. Een goed uur later kwamen ze terug en hebben we nog even samen rond het vuur gezeten. Helaas liep ik ’s nachts om drie uur met de emmer over de camping, de patat (voornamelijk het vet) was niet goed gevallen. Gelukkig bleef het bij één keer en na het overgeven, voelde ik me een stuk beter. Uiteindelijk heerlijk geslapen.

Zondagochtend met z’n allen ontbeten en de meiden meteen weer naar het zwembad. Ik maakte weer vuur, ruimde op en deed de afwas. ’s Middags weer gezellig aan de picknicktafel gegeten en toen ging onze logée weer naar huis. We genoten van ons momentje samen en gingen daarna ons eigen gang. Ik bakte hamburgers en we aten bij het vuur. We zijn er lekker blijven hangen tot we allebei bijna omvielen van de slaap.

Vannacht heel lekker geslapen en vanmorgen de boel ingepakt. We ontbeten met verse croissants en deden de afwas. Om tien uur namen we afscheid van onze hut en waren we toch ook weer blij om naar huis te gaan. We komen hier zéker nog een keer terug!!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *