Niks moet, alles mag

Ramen en deur wijd open. Het einde van wat men een hittegolf noemt, is in zicht. Vandaag is de temperatuur wat aangenamer dan de afgelopen dagen. Er waait een koel briesje door het huis. Mijn lichaam lijkt het ook weer een beetje beter te kunnen handelen. Afgelopen weekend liepen Puber en ik zo ongeveer 10 km, waarvan zij er 6 op haar longboard deed. Wat is het toch heerlijk om op die manier even echt met elkaar te zijn. Samen genieten van de mooie omgeving. Van het heerlijke weer.

Maandag avond liep ik het rondje alleen. Puber is een midweek met haar vader en gezin op vakantie. Zij vermaakt zich prima en ik, nou ja, ik heb mijn dipje zondagavond gehad. Maar dat hoort erbij. Als je altijd ‘zorgt voor’ dan is het even wennen als je op jezelf aangewezen bent. Dan is er plaats voor wat shit van de afgelopen tijd en dat komt er dan ook uit. En dat mag er zijn. Het hoort bij mij, ik mag loslaten en vertrouwen.

Ik haakte een etui voor mijn haaknaald en schaar, ik keek tv, ik dronk koffie onder de parasol op het balkon. Ik genoot van de onweersbui in de verte en van de dikke, koude regendruppels op mijn huid.

Vandaag ben ik rustig opgestart. En nu is het tijd om lekker op te ruimen en schoon te maken. Nog even een wasje in de machine en naar de apotheek. Gewoon rustig aan. Niks moet, alles mag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *