KUINDERBOS

Omdat mij verteld werd dat het Waterloopbos op zondag veel drukker zou zijn, ben ik gister naar het Kuinderbos geweest. Hier ben ik al wel eerder geweest. Voor mijn gevoel is het veel kleiner, maar ook mooi en voor de zondag toch best rustig. Ik heb de blauwe route gelopen van 3 km. De natte neuzen route geloof ik. Bij het open stuk in het veld, zag ik twee kleine oortjes boven het graan uit steken. Het was een ree en wauw, wat is dat bijzonder als het rustig aan loopt te snoepen en dan ineens de sloot oversteekt, vlakbij!! Helaas kon ik er geen duidelijke foto’s van maken met mijn mobiel.

Na de natte neuzen route nog een stukje kabouterpad en bos gelopen. De klim naar de grote trap en toen genoten van het uitzicht. Het pad langs het water is ook erg mooi. Volgende keer ga ik ook de andere kant op, nu aan de Kuinre kant gebleven maar je kunt veel verder lopen.  Het bestaat als het ware een beetje uit twee gedeelten. Ook dit bos is mooi en rustig en zeker de moeite waard!!

Bewaren

Continue Reading

WATERLOOPBOS

De geschiedenis van het Waterloopbos (klik)

Het stond al een poosje op mijn lijst, het Waterloopbos. Gister was het zo ver en wat ben ik onder de indruk. De waterwerken, beekjes, watervalletjes, heuveltjes, bruggetjes. Voeding voor je ziel. De wind, fluitende vogeltjes. 3.5 km gewandeld en van elk moment genoten. Wat is dit mooi!!

Er zijn verschillende wandelroutes. Ik koos voor de Wittepaaltjesroute van 3.5 km. Er staat op de site netjes aangegeven dat dit alleen te doen is op goede laarzen of wandelschoenen vanwege de onverharde paden en dat is niet voor niets. Het zou ongeveer een uur duren maar natuurlijk was ik langer onderweg aangezien ik alles helemaal in me opgenomen heb. Veel foto’s gemaakt. Het was in het bos zelf niet echt druk en het grootste gedeelte waande ik me dan ook helemaal alleen. In mijn eigen sprookje.

Ik begon met een regenbuitje en kwam terug in volle zon. In het bos zelf, heb ik er weinig van gemerkt. Als je na je wandeling toe bent aan een kopje koffie of een glaasje limonade, of zoals ik heel nodig naar de wc moet van al dat kabbelende water, kun je terecht bij het Info centrum van Natuurmonumenten. Ik was er nu op zaterdag, op zondag schijnt het er een stuk drukker te zijn. Maar als je nog een mooi plekje zoekt om te wandelen, is dit zeker een aanrader!!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Continue Reading