★ PROJECT DROMENVANGERS ★

30-06-2016

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik de ‘doilies’ ontdekte op Pinterest. Eerst een heleboel leuke ideetjes gepind en daarna wat geprobeerd. Zo haakte ik een paar onderzetters en een wat grotere doily, maar het was het niet. Ook met dun garen, werd het niet naar mijn zin. Ik dacht ‘dat moet ook anders kunnen’, ging de stad in en kocht allerlei kleurtjes Phildar katoen.

Elke dinsdagmiddag ga ik naar mijn goede vriendin en zitten we gezellig te kletsen en te haken onder het genot van een vers gemaakte cappuccino. Ik ben afgelopen dinsdag begonnen met een doily met allerlei kleurtjes en vervolgens ben ik niet meer te stoppen. Ik ging langs mijn favoriete hobbywinkel en haalde er drie ringen van verschillende formaten. Project dromenvangers kon beginnen. Nog dezelfde avond haakte ik de grote. Gister heb ik ze alle drie afgemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat. Ik word er meteen vrolijk van.

Omdat ik de kleurtjes zo leuk vind, ben ik nu begonnen met een ‘half’ kleedje voor op het kastje in mijn slaapkamer. Daarna wil ik hetzelfde patroon gebruiken om een tafelkleed van te maken. Ik ben nog wel even zoet…

Continue Reading

Boodschappentas

 

blog22febr16-2

Toen ik hoorde dat we voortaan moeten betalen voor een plastic tasje in de winkels, ontstond het plan zelf een boodschappentas te haken. Ik heb op Pinterest wat ideetjes opgedaan en het is een ‘simpele’ granny tas geworden. Deze keer met garen van Zeeman en Hema.

Ik heb 14 grannies aan elkaar gehaakt en bovenaan met vasten de handvatten gemaakt. Aan de binnenkant heb ik een kussenhoes (die ik bij de kringloop vond) genaaid. Zo is hij stevig genoeg voor een paar boodschappen. En heel makkelijk om te gebruiken tijdens het shoppen.

Stiekem is hij favoriet. Ik neem ‘m overal mee naartoe. Hij is lekker licht en makkelijk mee te nemen op het rekje van mijn fiets. Grappig is ook dat ik bijna iedere keer wel een leuke opmerking krijg als in ‘wat een mooie tas!‘ en ‘heb je die zelf gemaakt?‘ Dan mag ik trots vertellen dat ik deze inderdaad zelf gemaakt heb…

Continue Reading