OOPS I DID IT AGAIN

Wat is dat AliExpress toch een geweldige uitvinding. Of niet, het is maar net hoe je het bekijkt. Zoveel moois voor weinig geld. Wat er dan voor zorgt, dat je toch nog wat besteld. Zo deed ik de afgelopen week drie bestellingen. Ik kon me niet inhouden en soms mag je gewoon lief zijn voor jezelf. Het begon met een paar washi tapes. Daarna een winterjas en gister nog wat tape en bovenstaande Traveler’s Notebook. Ik heb al een bruine, waarin ik mijn Bullet Journal, Agenda en Art Journal heb. Deze is ook van leer met een print. Als het goed is, zitten er twee boekjes bij. Hier wil ik de wat meer persoonlijke dingen in bijhouden.

Het is gewoon zo leuk om er mee bezig te zijn. Ik bestelde ook nog onwijs leuke paperclips, koffie bekers. Ik ben benieuwd of dat in één geheel over komt. Ik heb washi tapes met allerlei planten, blaadjes en cactussen besteld. Om alles toch een beetje in één stijl te houden. De aankomende weken houd ik de brievenbus goed in de gaten. En als er dan wat op de mat ligt, is het elke keer een feestje!!

WAT IS HET LAATSTE DAT JIJ VIA ALIEXPRESS BESTELD HEBT?

 

Continue Reading

GANDHI’S LESSEN

Een moment van bezinning. Even gedachten verzetten na een fijne, maar heftige periode. De vakantie heeft ervoor gezorgd dat ik hier veel te lang afwezig ben geweest. Zomer, mijn nieuwe liefde en vooral veel de deur uit. Nu is de tijd van naar binnen weer aangebroken. Niet alleen lekker thuis, kachel aan en met een dekentje op de bank. Maar ook het naar binnen keren in jezelf. Mee gaan met de seizoenen. Zo merk ik meer en meer dat de maan heel veel invloed heeft. Momenteel komt er een Nieuwe Maan aan, die voor mij vaak het heftigst is. Eerder werd ik erg onrustig, maar sinds ik me er meer in verdiept heb, voel ik rust. Ik vertrouw, ik vaar op mijn eigen koers. Dat is niet altijd makkelijk, maar voelt wel fijn.

Rust vind ik in het bezig zijn met mijn Traveler’s Notebook. Stukje dagboek, Art Journal, Bullet Journal en agenda in één. Uiteindelijk heb ik een goedkope versie besteld bij AliExpres. Ook de inserts heb ik daar besteld, ze zijn op zich prima maar ik vind ze een beetje te dik/lomp. Dus ben ik naar Buiten de Lijntjes geweest en heb daar een dotted insert, één met vierkantjes en een agenda gekocht. Deze zijn wat flexibeler en vind ik fijner. De dotted zit voorin en gebruik ik als Bullet Journal. Mijn Leuchtturm ligt nu op tafel, is me uiteindelijk toch te groot om overal mee naar toe te nemen.

Zo af en toe maak ik een Art Journal pagina tussen mijn schrijfsels. Afgelopen keer heb ik een Happinez er bij gepakt en ben ik woorden uit gaan knippen die me op dat moment iets deden. Dat dit Gandhi’s woorden waren, was niet de eerste keer. Ik had dan ook echt even een moment van bezinning nodig. Even de rust om de drukke periode te overzien. Als ik dan zo bezig ben, vallen alle puzzelstukjes in elkaar.

WAAR VINDEN JULLIE JE RUST IN, ALS JE CREATIEF BEZIG BENT?

 

Bewaren

Bewaren

Continue Reading

TRAVELER’S NOTEBOOK

Hij staat al een paar jaar op mijn wishlist, een Traveler’s Notebook. Het liefst de donker bruine van Buiten de Lijntjes. Maar ja, is zoiets echt iets voor mij en tjonge, wat een geld. Vijftig euro voor een notebook. Van echt leer, dat wel. Voor het leven zegt men. Ik heb het plan losgelaten en ben toen met een planner begonnen. Maar hoe dan ook, in mijn achterhoofd bleef een stemmetje praten. Maar dat geld…

Totdat Koffiezuster mij een linkje doorstuurde over de Fauxdori. Wat dus eigenlijk ook gewoon een Traveler’s Notebook blijkt te zijn, alleen dan zelfgemaakt. Zo leuk om te zien en de perfecte manier om uit te proberen of het echt iets voor me is. De meeste boekjes zijn 22×12 cm. Dat is het formaat van de TN. Ik vond het in mijn geval, om het te proberen, handiger om A4 papier dubbel te vouwen (A5 formaat dus). Toen ik nadacht over de omslag, dacht ik aan mijn oude Brepols planner die aan de binnenkant al iets beschadigd is. Ik heb de omslag er uit gesneden en op maat geknipt. Werkt perfect. Gaatjes er in gemaakt (spijker er doorheen geslagen) en toen geknutseld met elastiek. En het is gelukt.

Er zitten nu drie zelfgemaakte boekjes in. Het eerste gebruik ik als creatief dagboek/Art Journal. Boekje twee als agenda en ik denk dat ik boekje drie als To Do lijst ga maken. Een beetje een combi van van alles dus. En dan maar kijken wat ik het meest ga gebruiken. Daarnaast heb ik natuurlijk mijn Leuchtturm nog waar ik al van alles in noteer. Maar dit is allemaal wat meer zelf vormgeven. Ik kan makkelijk verschillende papiertjes gebruiken en van alles toevoegen. Binnenkort ben ik jarig en ik kan natuurlijk geld vragen…

HEB JIJ IETS OP JE WISHLIST WAARVAN JE NOG NIET ZEKER BENT OF HET DE INVESTERING WAARD IS?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Continue Reading