LEUCHTTURM/MOLESKINE

Vorig jaar zag ik ze bij de Inktpot in Zwolle, Leuchtturm1917 notitieboeken. In allerlei kleuren. Op dat moment was ik nog niet bezig met mijn Bullet Journal. Maar ik hield het wel in mijn achterhoofd aangezien ze gewoon tè tof waren.

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Ik vond dat ik mezelf mocht trakteren op een Leuchtturm1917. Omdat ik er toch wel achter kwam dat een Moleskine ook leuk is, maar ik voor de dingen die ik zou willen, pagina’s tekort kom. Een notitieboekje van de Hema zal ook voldoen maar soms mag je gewoon iets goeds kopen. Iets speciaals. Waar je dan ook heel erg blij van wordt.

Op Pinterest zag ik dat de ‘dotted’ variant populair is. In plaats van lijntjes of ruitjes, staan er stipjes op de pagina’s. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het jammer vind, dat ook dit papier meer creme van kleur is. De dots zijn nog best donker waardoor je ze blijft zien, maar echt storend is het niet. Ik heb meer dan genoeg aan 249 pagina’s. Achterin zit (net als in de Moleskine) een envelop. Er zitten twee bladwijzers in, wat ik dan wel weer handiger vind dan de ene in de Moleskine.

Inmiddels is mijn agenda gedeelte ingevuld van maart tot en met december. Ik ben nu nog maar op de helft van het boek. Ik heb een lijst voor het bijhouden van de vaste lasten en de boodschappen en er zullen er nog veel meer gaan volgen. De Moleskine zal ik blijven gebruiken om alles in te noteren wat ik eet en drink (dit in verband met mijn PDS). De to do list blijft daar in en nog wat uitprobeersels. Wat ik ook een duidelijk pluspunt vind, ik word gewoon meteen vrolijk van het felle oranje!!

HEB JIJ 15 EURO OVER VOOR EEN NOTITIEBOEK ALS BULLET JOURNAL, OF KOOP JE LIEVER EEN GOEDKOPE?
Continue Reading

HANDLETTERING

Als je eenmaal aan een Bullet Journal begint, ontdek je zoveel mooie dingen. Niet alleen de indeling van je Journal maar ook de mooie materialen die je kunt gebruiken. De layout kun je helemaal aanpassen naar eigen wensen. En als je een beetje handig bent in schrijven en tekenen, kan ik je aanraden om  naar Pinterest te gaan en te zoeken op handlettering. Het is meer letters tekenen dan schrijven en erg leuk om te doen.

Voor de creatievelingen onder ons, ik heb een aardige verzameling materiaal. Het begon met de fineliners en stiften van de Hema, maar de kwaliteit is toch wat minder als je ze vaak gebruikt. De stiften gebruik ik wel nog steeds. Fineliners heb ik nu van Stabilo (point88 0.4mm), een set van 25 kleuren in een roletui. Verkrijgbaar bij de boekhandel, ik kocht ‘m bij Bruna. Bij Busch en van der Worp kocht ik een Micron02 (0.3mm), een Micron01 (0.25mm) en een brushpen (SB) van Faber-Castell. De brushpen moet ik nog even mee oefenen. Van de Action heb ik de Edding89 office fineliner en drie sets Twinmarkers in blauw-, roze- en groentinten. De markers drukken wel een beetje door het dunne papier van de Moleskine, maar het is niet heel erg storend. Bij een boekhandel hier in de stad, kocht ik Faber-Castell brushpennen (B) in de kleuren groen, geel, roze, blauw, lichtroze en paars. Deze zijn super voor handlettering. Verder heb ik nog wat kleuren verfpennen van Posca liggen en een witte van Sharpie. Deze verfpennen gebruik ik voornamelijk in mijn Art Journal.

Je kunt je hobby natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, de pennen en dergelijken van Hema en Action werken ook. Maar mijn mening is, als je ergens echt vaak mee bezig bent, dan mag je jezelf ook trakteren op goed materiaal. Want helaas is goedkoop meestal duurkoop. En dan kun je het beter in één keer goed doen.

BEN JIJ OOK EEN BULLET JOURNALLER EN HEB JE TIPS VOOR ME? IK HOOR ZE GRAAG!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Continue Reading