EN TOEN WAS ER ALIEXPRESS


Al vaker had ik van AliExpress gehoord, maar normaal gesproken ben ik niet zo van het bestellen/betalen van dingen in het buitenland. Tot een kennis me zei dat het spotgoedkoop is en het echt geen kwaad kan om iets te bestellen. Ook het betalen zou helemaal veilig zijn. Het enige nadeel is dat er een levertijd van 21-36 dagen is bij de meeste leveranciers aangezien alles uit China moet komen. En dat je je bestelling (als je veel kleine dingen besteld) onder de 20 euro moet houden, belasting technisch gezien.

Even kijken kan geen kwaad dacht ik. Maar ja, als je eenmaal kijkt, dan wil je natuurlijk ook wat bestellen. Dus ben ik overstag gegaan. De eerste bestelling die ik deed, was de gele a5 planner. Een stuk goedkoper dan wanneer ik zoiets in Nederland zou bestellen en onder de 20 euro. De tweede bestelling was de rest van de artikelen. Ook onder de 20 euro. Als je iets boven de 20 euro wilt bestellen, heb je kans dat je invoerbelasting moet betalen. En dat risico wil ik niet lopen.

De eerste bestelling werd vandaag door de brievenbus gegooid! De washi tape vetplantjes. Super leuk, goede kwaliteit en ook nog eens na 10 dagen binnen. Toch netjes. Het verschilt dus echt per leverancier. De planner is eerder besteld, maar moet misschien via de pakketpost komen. Je kunt je bestelling helemaal volgen via een tracking site, alhoewel ik er sterk aan twijfel of dat helemaal klopt aangezien over deze tape niets aangegeven was na de security check bij aankomst in NL.

De betalingen heb ik via IDEAL gedaan en ging erg makkelijk. Ik ben erg benieuwd wanneer de rest geleverd wordt. Er wordt duidelijk aangegeven hoe lang het ongeveer kan duren maar ik betrap me er op dat ik elke keer weer op de tracking site kijk. Maar ja, eenmaal besteld, zit je er toch op te wachten.

HEB JIJ AL EENS IETS BIJ ALIEXPRESS BESTELD EN BEN JE TEVREDEN?

Bewaren

Continue Reading

I DID IT AGAIN

Na mijn bestelling bij Happy Socks, kon ik het niet laten nog even verder te kijken. Toen ik een paar weken geleden bij de Cool Cat een leuke trui zag, was deze natuurlijk niet meer in mijn maat. De verkoopster was zo lief om te zeggen dat ik even op de website kon kijken, daar was hij vast nog wel.

En gelukkig had ze gelijk. De Game Over trui, mèt korting!! XL was er nog. De L in de winkel leek al vrij ruim maar dit was toch wel een gokje. De bestelling via de site ging makkelijk en werd de volgende dag bezorgd. En hij past!! Enige minpuntje, het is een damesmodel dus de mouwen zijn aan de korte kant maar dat is in het voorjaar geen ramp.

Aangezien nu overal leuke kortingen zijn, keek ik ook nog even bij Large. Toch wel mijn favoriet. Daar bestelde ik het overhemd met capuchon. Helaas, mijn maat niet op voorraad. Deze heb ik in XXL besteld omdat het flanellen overhemd wat ik vorig jaar bestelde, een beetje krap uitviel. De levertijd is vier weken maar met een korting van 6,66 die ik gemaild kreeg, kon ik het niet laten. Nu maar afwachten. Dit overhemd is een herenmodel. Dan zijn de mouwen lang genoeg. Met lange benen en lange armen is het soms best lastig om passende kleding te vinden. Maar Large biedt de oplossing.

Cool Cat & Large

Bewaren

Continue Reading