IETS MET EEN HAAKNAALD, EEN TRAVELER’S NOTEBOOK EN EEN BULLET JOURNAL

Dat het met HUISJEBOOMPJEHAAKNAALD niet echt opschiet, is wel duidelijk. Toch heb ik dit blog al vanaf februari 2016, maar het komt maar niet van de grond. Te druk met alle bezigheden in real life. Begon ik ooit met een Art Journal, het zijn nu vooral mijn Bullet Journal en Traveler’s Notebook waar ik niet zonder kan. Elke dag creatief bezig en daarnaast mijn werk als mediatheekmedewerker, overblijfjuf en oppastante. Zo af en toe heb ik ook wel even ruimte voor mezelf nodig. Dan plan ik gewoon een dagje niks.

Hopelijk kan ik nu het bloggen weer gaan oppakken. Meer gericht op mijn Bullet Journal en Traveler’s Notebook avonturen en natuurlijk zal de haaknaald ook niet ontbreken. Er liggen hier altijd wel meerdere haakwerkjes. Afwisseling werkt nu eenmaal het best. Mijn Bullet Journal is gevuld met weekoverzichten, dailies, trackers, en eigenlijk alles wat je er in kwijt kunt. Mijn Traveler’s Notebook dient vooral als dagboek en de ander (ja, ik heb er inmiddels twee) als agenda.

Ik vind het heerlijk om aan de eettafel te zitten werken. Kopje koffie erbij. Het leukste is natuurlijk de opzet van de nieuwe maand. Dan kun je echt creatief bezig zijn. Pinterest is een fantastische en soms tijdrovende uitvinding. Daar kun je werkelijk alles vinden over de indeling van je Bullet Journal. Dat is trouwens hetzelfde voor je Traveler’s Notebook. Zoveel ideeën. Het leuke is om daar je eigen draai aan te geven. En zo ben ik dan weer een paar uurtjes zoet…

Continue Reading

BULLET JOURNAL

Het begon ooit met een simpel notitieboekje. Verhalen en gedichtjes schrijven. Een dagboek bijhouden. Mijn hoofd leeg maken door van me af te schrijven. Ik werd er blij van. Door de jaren heen, heb ik heel wat boekjes en agenda’s verzameld. Twee jaar geleden kocht ik een Moleskine met ruitjes maat L, voor mijn to do list. Toen ik vorig jaar een Art Journal kocht, vergat ik de Moleskine en was ik vooral creatief met ecoline, verfpennen en knippen en plakken.

Een Art Journal is leuk, maar ik wilde er iets anders bij. Bij de Hema kwam ik een simpel notebook met lijntjes tegen, waar zelfs een elastiek aan zit voor een pen. Dat gebruik ik nu om mijn gedachten op papier te zetten. Maar dan was ik er nog niet helemaal. Pinterest staat vol met geweldige Bullet Journal plaatjes en toen wist ik het. Ik bestelde een Moleskine, weer een maat L met ruitjes en daar ben ik nu lekker mee bezig. Mijn Bullet Journal begint vorm te krijgen en wat ik in mijn hoofd heb, verschijnt ook op papier. Jaaroverzicht, to do list, films, boeken.

Bij de Action hebben ze geweldige Twinmarkers in allerlei kleuren, ik heb nu de doosjes met roze, groen en blauwtinten. Helaas is de geel/oranje versie overal uitverkocht. Er hingen ook fineliners van 0.3 mm. Zwart, rood en blauw. Intussen heb ik daar twee pakjes van. Bij Busch en van der Worp in Zwolle (waarom wist ik niet eerder van hun bestaan?!) kocht ik een Micron 0.2mm, Micron 0.1mm en een Faber-Castell Soft Brush. De gekleurde fineliners van de Hema doen ook prima werk.

En zo ben ik heerlijk bezig. Ik kan mijn creativiteit er in kwijt en kan zo ook van alles en nog wat bijhouden wat mij gefocust houdt in deze drukke tijd. De momentjes voor mezelf waarop ik even de boel kan overzien, zijn erg belangrijk.

HEB JIJ OOK EEN ART JOURNAL EN/OF BULLET JOURNAL? WELKE MATERIALEN ZIJN JOUW FAVORIET?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Continue Reading

URBAN JUNGLE

Nadat ik afgelopen zaterdag even naar het tuincentrum ging, stond de teller van de kamerplanten op 42. Het ging vanzelf. Ineens waren daar twee kleine hangplantjes (Erwtenplant en Chinees lantaarntje), een Sanseveria (lekker retro), een Maranta ‘Kerchoveana’ en dus de Philodendron Monstera die ze ook wel gatenplant noemen.

Tijdens het zoeken naar naam en afbeeldingen voor dit blogje, kom ik er achter dat ik allemaal luchtzuiverende planten heb staan. Het begon ooit met een paar stekjes van het Grasplantje, ook wel de Studentenplant genoemd, dat ik van Mam kreeg. Zeker weten dat dat plantje wèl zou overleven bij mij. En dat deed het. En zo ontstond de liefde voor ‘makkelijke’ planten. Ze gingen als een speer en ook het stekken lukte. Ik maakte mensen blij met een ‘geluksplantje’ en de collectie begon uit te breiden. Er kwamen cactussen en andere vetplantjes bij. Ik kreeg een Bananenplantje van een kennis en ook die heeft ondertussen een stekje. De Aloë Vera die ik kocht bij de Ikea, knalde ook de pot uit en ook daar heb ik al een paar stekken van weggegeven. Ik won bij een actie een stekje van de Pilea (Pannenkoekplant) waar ik super blij mee was. Het is nog even afwachten of het me lukt er een gezonde plant van te maken, het blijft spannend. Ook van de Pilea zijn weer verschillende soorten want het plantje dat ik bij Ikea kocht, lijkt toch andere blaadjes te hebben. Vorig jaar kreeg ik een stekje van school van de Begonia en ook dat is uitgegroeid tot plant en staat te pronken op de schouw.

Grootste favoriet zijn toch wel de hangplanten. De Rainbow Hill met zijn groen/paarse blaadjes, groeit snel en stekken is heel makkelijk. Nog een mooie plant is de Scindapsus pictus. Moeilijke naam maar een mooi groen plantje met witte spikkels op de bladeren. En zo heb ik nog wat vetplantjes waarvan ik de naam niet ken. Ikea is in elk geval een goed adres voor mooie, sterke plantjes.

Instant Happiness is het voor mij, verschillende kleuren groen, zuurstof. Ik word er vrolijk van, nog elke keer als ik binnen kom.

HEB JIJ VEEL PLANTEN IN HUIS, GROENE VINGERS, EN WAT IS JOUW FAVORIET?

Bewaren

Bewaren

Continue Reading