Niks moet, alles mag

Ramen en deur wijd open. Het einde van wat men een hittegolf noemt, is in zicht. Vandaag is de temperatuur wat aangenamer dan de afgelopen dagen. Er waait een koel briesje door het huis. Mijn lichaam lijkt het ook weer een beetje beter te kunnen handelen. Afgelopen weekend liepen Puber en ik zo ongeveer 10 km, waarvan zij er 6 op haar longboard deed. Wat is het toch heerlijk om op die manier even echt met elkaar te zijn. Samen genieten van de mooie omgeving. Van het heerlijke weer.

Maandag avond liep ik het rondje alleen. Puber is een midweek met haar vader en gezin op vakantie. Zij vermaakt zich prima en ik, nou ja, ik heb mijn dipje zondagavond gehad. Maar dat hoort erbij. Als je altijd ‘zorgt voor’ dan is het even wennen als je op jezelf aangewezen bent. Dan is er plaats voor wat shit van de afgelopen tijd en dat komt er dan ook uit. En dat mag er zijn. Het hoort bij mij, ik mag loslaten en vertrouwen.

Ik haakte een etui voor mijn haaknaald en schaar, ik keek tv, ik dronk koffie onder de parasol op het balkon. Ik genoot van de onweersbui in de verte en van de dikke, koude regendruppels op mijn huid.

Vandaag ben ik rustig opgestart. En nu is het tijd om lekker op te ruimen en schoon te maken. Nog even een wasje in de machine en naar de apotheek. Gewoon rustig aan. Niks moet, alles mag…

Continue Reading

Rainbows & Unicorns

Vandaag voel ik me Pipi. Ik word blij van mijn Dr Martens met bloemetjes, mijn stippen legging, mijn nieuwe jurkje en verse bloemetjes. Ik geniet met volle teugen van de zon die af en toe door komt. Ik geniet zelfs van de harde wind en de regendruppels op mijn gezicht wanneer ik van school naar huis fiets.

Vandaag is zo’n dag dat ik intens genieten kan van de kleinste dingen. De pijn in mijn lijf is er nog steeds maar ik kan weer lachen. De zware hoofdpijn van zaterdag is verdwenen en mijn rug werkt weer een beetje mee. Het is hier lang niet altijd ‘rainbows & unicorns’. Meestal niet eigenlijk. Maar ik kan daarom des te meer genieten als het wèl wat beter gaat.

We zijn beland in de laatste week school. Vandaag was ik weer juf en morgen draai ik de laatste overblijf voor de vakantie. Je merkt goed dat we allemaal aan vakantie toe zijn. De laatste loodjes wegen het zwaarst.

Het grote afscheid zit er aan te komen. Morgenavond de musical waar Puber een hele leuke rol in heeft. Donderdag het echte afscheid van de basisschool. Weer een mijlpaal. Weer een nieuwe stap. We kijken er naar uit. Ze is er aan toe. Klaar voor. En ik eigenlijk ook wel. Ik weet zeker dat ze het gaat redden en een super leuke tijd gaat beleven. We gaan er samen van genieten en ook als het moeilijk wordt, zal ik er voor haar zijn. Ik ben nu al zo trots op haar en dat zal alleen maar meer worden.

Continue Reading

We maken een kringetje…

 

c00a303909d85affa11d490098d8b74d

Op deze dankbare dinsdag, wil ik even extra aandacht besteden aan mijn kringetje. Mijn kringetje van mensen om me heen. Waar ik ontzettend blij mee ben. Mijn familie. Mijn vrienden/vriendinnen. Het is geen grote kring, maar voor mij voelt het goed. Soms gebeurt het dat het kringetje wil uitbreiden. Dat daar ineens een persoon bij komt. Maar gaandeweg blijkt steeds weer dat het kringetje op zich al goed genoeg was. En dan verdwijnt die persoon weer. Gewoon, omdat het zo gaat.

Het kringetje is goed zoals het is, lijkt het wel. En zo voelt het ook. Dat kringetje is ook veilig. De mensen kennen mij en ik krijg niet het gevoel dat ik mijn best moet doen. Zij nemen mij zoals ik ben. En andersom. Ik merk en leer, dat ik best eens moeite heb met het feit dat ik me het liefst zo veilig mogelijk voel. Dat ik misschien weg loop als het moeilijk word. Maar het voelt vaak gewoon niet goed. Ik heb mezelf, met mijn ziek zijn, een manier aangeleerd om te leven. Om te kunnen doen wat ik wil doen, mijn energie te verdelen. Als daar iets bij komt, kost dat me energie en dat gaat dus ten koste van andere dingen die ik ook zo belangrijk vind voor mezelf en die ik zeker ook nodig heb. Ik raak dan uit balans.

Ik neem mezelf voor, om mijn eigen leven te leven met mijn eigen kringetje. Dat voelt goed voor mij. Daar ligt mijn hart. Daar ben ik gelukkig. Daar kan ik vrolijk zijn, moe zijn en toch rust nemen. Daar is alles in balans. Ik ben dankbaar dat ik deze, voor mij belangrijke mensen om me heen heb. Mijn vrienden en vriendinnen heb mogen leren kennen. En dat ik zoveel van ze mag en kan leren. Dat we het samen doen. Dat is wat het leven mooi maakt.

 

Continue Reading