Niks moet, alles mag

Ramen en deur wijd open. Het einde van wat men een hittegolf noemt, is in zicht. Vandaag is de temperatuur wat aangenamer dan de afgelopen dagen. Er waait een koel briesje door het huis. Mijn lichaam lijkt het ook weer een beetje beter te kunnen handelen. Afgelopen weekend liepen Puber en ik zo ongeveer 10 km, waarvan zij er 6 op haar longboard deed. Wat is het toch heerlijk om op die manier even echt met elkaar te zijn. Samen genieten van de mooie omgeving. Van het heerlijke weer.

Maandag avond liep ik het rondje alleen. Puber is een midweek met haar vader en gezin op vakantie. Zij vermaakt zich prima en ik, nou ja, ik heb mijn dipje zondagavond gehad. Maar dat hoort erbij. Als je altijd ‘zorgt voor’ dan is het even wennen als je op jezelf aangewezen bent. Dan is er plaats voor wat shit van de afgelopen tijd en dat komt er dan ook uit. En dat mag er zijn. Het hoort bij mij, ik mag loslaten en vertrouwen.

Ik haakte een etui voor mijn haaknaald en schaar, ik keek tv, ik dronk koffie onder de parasol op het balkon. Ik genoot van de onweersbui in de verte en van de dikke, koude regendruppels op mijn huid.

Vandaag ben ik rustig opgestart. En nu is het tijd om lekker op te ruimen en schoon te maken. Nog even een wasje in de machine en naar de apotheek. Gewoon rustig aan. Niks moet, alles mag…

Continue Reading

Op een regenachtige dag…

 

20-06-20162

Soms is een blogje typen moeilijker dan je denkt. Waar zal ik beginnen? Wat wil ik delen? Het is een onrustige tijd, dat is in elk geval zeker. De laatste weken school hakken er in. Knutselen en oefenen voor de musical, avondvierdaagse, schoolkamp. Zelfs het weer is wisselvallig. Het gaat hier dan ook nog steeds met ups en downs.

Het is een onrustige tijd maar ook een tijd waarin ik weer veel leer. Over anderen maar zeker ook over mezelf. En dat is soms best lastig. Maar ik blijf mijn hart volgen in de keuzes die ik maak. Ik word blij van de kids op school, zelfs als ze onrustig zijn, dat ben ik immers ook. Op een regenachtige dag kan ik er echt van genieten om met een haakwerkje op de bank te kruipen. En als de zon schijnt en ik me goed genoeg voel, ga ik er lekker op uit.

Luisteren naar mezelf, naar mijn lichaam, bewust zijn van hoe ik me voel. Rust en stilte. Juist even helemaal niks. Het is zo belangrijk om al die gevoeligheid helder te houden. Loslaten wat niet van mij is. Lief zijn voor mezelf. Ik trap weer even op de rem, terug naar mijn eigen ‘ik’.

Straks weer lekker met een kopje thee en een dekentje op de bank. Laat buiten de regen maar vallen, ik heb het goed. Hier binnen is het goed zoals het is…

Continue Reading

Even helemaal niks

 

flowhappinez2

Soms heb je even zo’n momentje nodig. Een momentje met de bips op de bank, een momentje voor jezelf. Met een goede kop koffie en een magazine. Even niks moeten. Ik vind het heerlijk, ik heb ze regelmatig nodig, die momenten.

Vanmorgen lekker lang blijven liggen. Rustig aan opgestart en daarna samen in ons Art Journal bezig geweest met wasco en verf. Er stond, behalve boodschappen doen, niets op de planning. Heel bewust, want morgen staat ons een drukke dag te wachten met een kappersbezoek, een workshop en een concert. De rest van de avond lekker in chill-stand zodat we morgen op en top kunnen genieten…

Continue Reading